SELAMAT DATANG KE BLOG FARADILA

Selamat datang ke halaman blogku.Terima kasih kerana sudi meluangkan sedikit masa anda yang amat berharga untuk membaca dan mengikuti blogku ini. Tiada apa yang ada disini melainkan luahan hatiku ini.Sekiranya ada yang terasa hati atau apa sekalipun, anggaplah ianya tiada kena mengena dengan diri anda atau sesiapa pun melainkan diriku ini.Maaf dipinta andai tersilap bicara, terkasar bahasa atau apa sahaja.Senyum-senyum selalu.Selamat mengikutinya.Terima kasih.

Khamis, 31 Ogos 2017

MOVIE TIME ~ Tempat anak-anak jiran berkumpul

Semalam hujan lebat...sejuk... jadi petang2 da reda sikit... biasalah anak-anak jiran datang rumah kan... ajak anak-anak bermain... kebetulan ada citer menarik nak ditonton... jadi dok berkumpul la mereka dalam rumah....

Teringat aku masa zaman kecil dulu... Rakan-rakan pun rajin datang berkumpul kat rumah kampung... Seronok tengok budak-budak bermain kan... Sejuk hati... 



Kawasan kejiranan aku ni memang pelbagai bangsa ada.. So, hari ni yang datang rumah... Aidil, Danish, Mustakim dan Darshan... Darshan kecil lagi... masih bermain dengan Adif & Ammar... kalau Avinesh da besar... da lama la tak berkunjung ke rumah.... mungkin da ada kawan baru diperingkat sekolah menengah 😊

Ahad, 27 Ogos 2017

SCHOLAR'S INN UTM SKUDAI ~ Hadiah Cabutan Bertuah Gempak Hari Keluarga UTM tau...

Erm... hari ni cuti sebab semalam kami sekeluarga berada di Scholar's Inn UTM Skudai okay... actually tu bukan sebab utama... Yang utama pengasuh yang mohon cuti katanya ada majlis perkahwinan di KL... So, da alang2 tarikh hadiah cabutan bertuah ni berakhir 31.08.2017... minggu ni je la paling cun la kan menginap kat sini..

Mengulas tentang Scholar's Inn ni.. rasanya memang boleh sangat2 la nak suggest sesiapa nak menginap di sini.. sebab... pelbagai kemudahan tersedia tau... Kat dalam UTM ni sahaja da ada Masjid, Bank, Pejabat Pos, Cafe... Nak beriadah pula ada tasik tau... Kalau rerasa nak gi makan fast food..jangan risaula.. keluar pintu belakang tu je da ada..stesyen minyak pun kat situ... bilik dan kemudahan di dalamnya sangat okay... Peti ais, seterika, pemanas air.. pendek kata kalaulah yang jauh2 tu ada urusan di area sini..dicadangkan cubala survey Scholar's Inn ni juga ya 😉






BAJU BENDERA ~ Semangat menyambut hari kebangsaan ke 60 tahun 2017 kan..hihi

Tahun ini tadika di mana Ammar belajar meraikan Sambutan Hari Kemerdekaan lebih awal... Tetiba mood rajin menjahit datang... So, sebagai tanda sokongan kepada mereka... maka terhasillah baju bendera... Hihi..

Walaupun baju ni kira last minute dan pelbagai pulak dugaan semasa menghasilkannya... Tapi bila melihat berdirinya seorang anak segak menggayakannya.. hati rasa bahagia... berbunga2 pulak 😀


    Semangat kan... Ada bendera kat pagar rumah... Ammar dapat 4 bintang 🌟🌟🌟🌟 mewarna Jalur Gemilang... Haa.. yang satu gi pic.. Anak2 di tadika bersama-sama hasilkan bendera...

Sabtu, 20 Jun 2015

ADELIA COLLECTION - Koleksi baju Fathiah la..hehe



Selamat menjalani ibadah puasa ya semua.. erm.. tetibe je kan, setelah setahun lebih menyepi diri..hehe.. Actually banyak gak nak dikongsi tetapi disebabkan kekangan masa ( entah ape yang busy sangat pun aku tak tau la), tu yang pe2 update kat moments WeChat jer :-) Haa... hari ni pun macam rajin jer... macam terlebih masa jerkan... nak entry pulak baju2 yang baru dibuat tuk Fathiah.. Oh ya.. yup! Blog akan dikemaskini secara berperingkat.. kenapa? Why? Untuk pe? Hehe.. adalah.. tapi memang akan ada entry & pic yang akan didelete ya..

BLOG SEDANG DI NAIK TARAF & DIKEMASKINI

Lama sungguh aku da tak berblog ni.. so nk umumkan sekarang blog sedang dikemaskini..hehe.. insyaAllah ke arah paparan yang lebih baik..

Isnin, 21 April 2014

PATAH GANTI TAU - Balik kampung laa.....

Semalam aku saja amik cuti sorang balik kampung...kata ngan mak nak balik sebab nak blajar wat baju tapi niat sebenar aku rindukan mak n kampung... aisey... sedey pulak waktuaku tulis entry ni...

Yup... I really miss u mak..tapi mmg betul sempa gak aku blajar wat plan baju kurung moden walaupun dalam keadaan haru biru melayan karenah Ammar yang nak bermanja dengan aku. Biasalah aku bawak Ammar sorang...so takde kawan la dia nk main...pastu dalama gak tak balik...dekat mmg dekat..

Hah..nak tau pokok semua da besar termasuk itik...tu pic dibawah..hehehe... waktu dalam perjalanan balik hatiku  n fikiran teringat pada cerita mak yang seawal 14 tahun telah berhenti sekolah dan menyara keluarga berjalan menjunjung susu getah sehingga 17 tahun... ceritanya yang lain & panggilan telefon yang disambut membawa khabar biasa baginya menjadikan aku lebih bersemangat dlm menghadapi kehidupan kerana mak seorang yang tabah...

Tapi satu yangku tahu.mak tak suka barangnya diusik..tengok tu da siap tulis
"PATAH GANTI TAU"




Isnin, 14 April 2014

HARI SUKAN TADIKA IHSAN UTM 2014 - 12/04/2014

Hai...hari ni rasa mengantuk pulak..da abis baca isu Erra Fazira.. Tudung Mawar Fizo Omar still mengantuk gak..so baik aku citer pasal hari sukan adif...baru segar.. hehe... teringat lak para ibu ngadun n uli tepung buat snow man cam dalam citer Frozen tu.. tp tula..kalau nk citer A to Z ( da mcm nama kumpulan la pulak) kang korang lak yang ngantuk..so pe lagi kom layannzzz gambar je la