SELAMAT DATANG KE BLOG FARADILA

Selamat datang ke halaman blogku.Terima kasih kerana sudi meluangkan sedikit masa anda yang amat berharga untuk membaca dan mengikuti blogku ini. Tiada apa yang ada disini melainkan luahan hatiku ini.Sekiranya ada yang terasa hati atau apa sekalipun, anggaplah ianya tiada kena mengena dengan diri anda atau sesiapa pun melainkan diriku ini.Maaf dipinta andai tersilap bicara, terkasar bahasa atau apa sahaja.Senyum-senyum selalu.Selamat mengikutinya.Terima kasih.

Rabu, 3 Oktober 2012

DI MANAKAH TEMAN TAPI MESRAKU?

Huhuhu :( nape la ek minggu ni asyik kisah sedih je yang dipaparkan olehku. Yelah, bagai citer filem n berita kat Malaysia, semuanya bermusimkan. Hehehe. Kali ni kalau ikut rasa cam tak bape sedihla, tapi kalau ikut hati tu terasa gak la. Ni ha, CT my tailor merangkap kawan yang semakin akrab (ala, yang rumah terbakar baru2 ni tu), dah pindah dok Segamat. Dia tak dapat cari rumah untuk disewa, so ambil keputusan balik kampung. Menurutnya dia akan datang JB tapi sebulan sekali tuk hantar baju time gaji :) Haa... Tu yang jadi tak bape sedih tu sebab aku still leh tempah baju kat dia, tapi..... tu pun ikut kelapangan sebab biasa mesti banyak tempat yang dituju. 

Kadang2 bila dihitung2, terasa gak dimanakah teman tapi mesraku ye. Semua dah menjauh pergi. Sedih sebab bila aku mula mempercayai & mengharap seseorang itu jadi teman pendengar dia akan berlalu sahaja. Bukan suami tak menjadi pendengar yang setia, tapi hakikatnya tidak semua dapat diluahkan dengan suami kerana suami adalah seorang lelaki, kadangkala sebagai seorang perempuan memerlukan perempuan untuk mendengar luahan hati ini.

4 ulasan:

  1. Yup..betul tuh Farra, kadang2 kita perlukan kaum spesis untuk mdengar luahan kita :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. erm...tul tu kak sebab sama2 tahu n mudah faham apa yang henak disampaikan.

      Padam